Stalljoursinformation

STALLJOUR

För att ridskoleverksamheten ska fungera krävs det att vi hjälps åt att sköta om våra fyrbenta vänner i stallet på helgerna när personalen är ledig. Därför är stalljour obligatorisk fr.o.m andra terminen som ridande på klubben.

Hästarna går på lösdrift, vilket betyder att det som stalljouren behöver göra någon gång mellan kl. 15:00 och 18:00 är:

× Fylla vatten till ridskolehästarna i båda lösdrifterna.

På sommaren använder vi slangen som finns ute. På vintern använder vi de blåa dunkarna som finns i stallet utanför omklädningsrummet.

× Ge shettisarna som går i den övre lösdriften, 6 kg hö. Hö finns i höladan, uppmärkt ”Bräcke ridklubb”.

× Städa toalett/caféteria beroende på dag.

× Kolla också så att hästarna ser ut att må bra och att allt är lugnt i hagarna, är du osäker eller om någon häst verkar sjuk eller skadad, Kontakta hästansvarig (Ulrica Fredin 070-3516648 eller Sandra Varde 070-2206379)

Lördagar: städa caféterian

Söndagar: Städa toalett och omklädningsrum

Om du inte kan ha stalljour på utsatt datum så ansvarar Du själv för att byta med någon.

Stalljoursridning: Om det står hästar uppskrivna på tavlan i stallet så får du rida den dagen du har stalljour. Vi rider i första hand ute, vid halt eller dåligt väder är det okej att rida inne. Skritt o trav. 30 min. EJ hoppning eller galopp. Om du är under 18 år så måste du ha en vuxen där.

Tack för er insats och ert engagemang!

Uppdaterad: 29 NOV 2020 12:00 Skribent: Sofie Nilsson

Härjeåns_Logotyp.png