Hoppa till sidans innehåll

Stalljour


För att ridskoleverksamheten ska kunna fungera och existera krävs att vi alla hjälps åt att sköta våra vänner i stallet under helgerna då personalen är ledig. Därför är stalljour OBLIGATORISK fr.o.m andra terminen som ridande på klubben. 

Om du inte kan delta i stalljouren, av praktiska eller medicinska skäl, måste du själv byta med någon eller sälja din stalljour mot betalning (250 kr/jourtillfälle). Tillsammans med stalljouren säljer du också ditt tillfälle att rida under stalljoursdagen. På stallet finns en lista där de som är intresserade av att ta stalljour mot betalning kan skriva upp sig med namn och telefonnummer. 

 

Nytt stalljoursupplägg

Fr.o.m. 1 okt 2014 kommer stalljouren att utgöras av två jourgrupper som samarbetar med varandra; ridskolegruppen och privatstalljouren.

Privatstalljouren  består av en privathästägare och finns på plats en kvart före ridskolegruppen. Denne ger ALLA hästar kraftfoder och planerar uttag till ridskolegruppen kommer. Privatstalljouren sköter ALLA PRIVATHÄSTAR (utom mockning som varje enskild privathästägare sköter själv under dagen), och finns tillgänglig som stöd för ridskolegruppen om det behövs. Ansvarig för privatstalljouren är Elin Edström.


Ridskolegruppen består av ridskoleelever tillsammans med elevers förälder (om den ridande inte är stor nog att klarar av mockning och uttag på egen hand). Ridskolegruppen sköter ENDAST ridskolehästarna.

I ridskolegruppen finns alltid en hästvan person som hjälper till att introducera dig som är ny, i stallvärlden. Alla har vi varit nybörjare -  vi lär oss allt eftersom! Inga frågor är för dumma - VÅGA FRÅGA! :)  Hästrädda personer ska aldrig behöva leda hästar om de inte vågar - det finns alltid andra uppgifter som ska göras som inte kräver kontakt med hästen.

 

Stalljouren är ovärderlig! 
Utan dessa ideella insatser fungerar inte vår verksamhet! Stalljouren uppfattas av de allra flesta som en mysig dag tillsammans i stallet. Vi fikar tillsammans, umgås med våra hästar, och som tack för hjälpen får eleverna möjlighet att rida ute eller inne på egen hand under denna dag. :) 

TACK för er insats och ert engagemang!

 

Uppdaterad: 10 MAJ 2020 17:52 Skribent: Sandra Varde

Gallo Gällö Timber PMS        Handelsbanken               Enjoy_group_loggaBräcke Vukl          ICA

Postadress:
Bräcke RK - Ridsport
Box 103
84321 Bräcke

Kontakt:
Tel: 069371614
Fax: 069310828
E-post: This is a mailto link

Se all info