Hoppa till sidans innehåll

Bus och kul Knatteridning


Välkommen till Bus och Kul Knatteridning!

Bus och Kul är en ridutbildning för de mindre barnen, här kan man som väldigt liten redan få möjlighet att träffa hästarna för trevliga upplevelser i stallet och mysiga stunder på hästryggen. Bus och kul ger det yngre barnet möjlighet att utveckla balans och koordination. 

Föräldrarna leder barnen och det är barnen själva som bestämmer tempo. Knattarna lär sig styra, rida lätt i trav och får prova att galoppera. Det är viktigt att komma ihåg att barn lär sig olika fort och har olika stort mod. Det är hela tiden barnet som bestämmer och föräldern är med för att kontrollera tempo och hjälpa till med balansstöd när det behövs. Barnen kommer att rida utan stigbyglar stora delar av terminen, detta för att träna balans och komma ner rätt i sadeln. Även barbackaridning kan förekomma. Allt för att de minsta ska få en bra sits från början.

Förutom ridning med tillhörande teoristund kommer några tillfällen vara enbart teori. Vi kommer även prova på att köra häst. Allt för att skapa så bred kunskapsgrund som möjligt och visa att det finns olika sätt att ha roligt med hästen. Här lär sig barnen läsa hästens språk i olika situationer, hur man hanterar och tar hand om hästen på bästa sätt. Dem utvecklar sin balans och kroppskoordination samtidigt som dem har roligt! 

Knattegruppen är 45 minuter som delas på 20 minuter i stallet och ca 25 minuter ridning, en gång i veckan.

Vårterminen startar v7 den 15 februari. Fakturering sker månadsvis. En månads uppsägningstid. 

Pris: 90 kr/lektion 

Har ni frågor eller vill anmäla era barn så är ni välkomna att mejla till This is a mailto link eller kontakta någon av våra instruktörer.

Välkommen! 

Uppdaterad: 05 AUG 2021 08:46 Skribent: Sofie Nilsson
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Bräcke RK - Ridsport
Box 103
84321 Bräcke

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@brackeridklubb....

Se all info

logotyp_centrerad Jämtkraft 2.jpg

SCA Ridskolan .jpg

Komatsu_logo.jpg

 Gallo Gällö Timber PMS               

            

 Enjoy_group_logga 

 Bräcke Vukl