Att rida hos Oss

Vi på Bräcke Ridklubb hälsar dig välkommen och är glada att du vill rida hos oss.

För att lektionsridningen ska fungera så bra som möjligt, finns vissa regler som vi vill att du tar del av.

• Godkänd hjälm skall bäras av all a upp till 18 år vid all hantering av hästar överallt på ridklubbens område . Det finns ett antal hjälmar att låna men vi rekommenderar att köpa en egen hjälm som sitter bra. Vid ridning bär alla godkänd hjälm.

Säkerhetsväst ska bäras av alla ryttare upp till 16 år. Det finns ett antal västar att låna.

• Var på plats minst 15 minuter innan din ridlektion börjar.

Varje ryttare ansvarar för att hästen görs iordning inför ridlektionen och att utrustningen tas av och hästen sköts om efter ridpasset. Utför vård av sadel och träns vid behov. (Gäller inte nybörjar- eller knattegrupper). Kan du inte göra iordning din häst så be instruktören om hjälp så att du lär dig.

Tveka inte heller att fråga någon annan i stallet om hjälp.

• Om du inte kan rida måste du avboka lektionen via mejl till This is a mailto link eller lämna svar till vår telefonsvarare 0693-716 23 senast klockan 12:00 den dag avbokningen gäller.

De lektioner som är avbokade får du rida igen (gäller ej klippkort) vid tillfälle, men det måste ske under samma termin. Avbokat teoripass kan inte ridas igen.

• Anmälan för terminen är bindande . Det gäller ej för knattar eller om skada/sjukdom inträffar den ridande. Betalning sker månadsvis i förskott och faktura skickas ut via mejl.

• Om du vill avsluta ditt ridabonnemang så måste det sägas upp skriftligt och lämnas in till ridinstruktören eller någon i styrelsen. Uppsägning av abonnemang inför vårterminen ska ske senast 30 november och inför höstterminen senast 30 juni så vi hinner planera kommande termin på så bra sätt som möjligt.

Uppsägningstid för knattar är 1 månad.

• BRK är en ideell förening och därför behöver vi ibland din hjälp för att exempelvis genomföra tävlingsarrangemang och tjäna extrapengar till klubben genom olika försäljningar. Detta annonseras i stallet, via mail och på klubbens Facebook-sida.

Tänk på att stallet är hästarnas hem, det ska vara lugnt och skönt för hästarna där.

Lek och bus får hållas utanför stallet.

Hälsningar från styrelsen

Uppdaterad: 07 JUL 2021 10:52 Skribent: Malin Sjögren