Svenska Ridsportförbundet

Therese Nilshagen och Dante Weltino vässar VM-formen med framgång. På fredagen vann ekipaget den femstjärniga GP-klassen i tyska München-Reim.

Tre svenska WE-ryttare befinner sig i Tyskland till helgen för att rida de stora internationella tävlingarna med VM-kval. Det fortsätter att gå bra för de svenska ekipagen, i fredagens teknikmoment blev det en svensk andraplats.

Dressyrcupen Mats Mellberg P12 Ride and Learn Region Heat är i full gång runt om i landet. Cupen, som är tillägnad de allra yngsta dressyrryttarna, avgörs med final under SM i Jönköping.

13 svenska hoppryttare är klara för start på Stockholms Stadion 17-19 juni. Förbundskapten Henrik Ankarcrona har tagit ut nio ryttare till de femstjärniga klasserna och fyra ryttare till U25-klasserna.

Houghton Hall i Storbritannien står värd när andra omgången av FEI Nations Cup Eventing ska avgöras. Vid den första deltävlingen tog Sverige en tredje plats. Här hittar du all info om helgens tävlingar.

Under 2022 har Riksidrottsförbundet möjliggjort för Svenska Ridsportförbundets medlemsföreningar att söka ekonomiskt stöd för uppstart och utveckling inom diverse områden för att främja paraverksamhet.

Äntligen är sommarens stora nationaldagstävlingar på Strömsholm tillbaka! Årets evenemang är fullspäckat med sport – SM i dressyr, paradressyr och final i Folksam Ponnyallsvenska är bara några av höjdpunkterna.

Helgtider på kansliet

(2022-05-24 11:00)
Den här veckan är Svenska Ridsportförbundets kansli och växel stängd torsdag den 26 maj, som är Kristi Himmelfärd och röd dag, samt även fredag den 27 maj.

Nu har tio av 20 deltävlingar i den populära Folksam Ponny Cup/SM inverkanshoppning ridits. Fem ekipage har tagit täten i tre kategorier.

Dags för GCT i Hamburg

(2022-05-24 07:50)
Till helgen avgörs Longines Global Champions Tour och Global Champions League i tyska Hamburg. Linda Heed finns på plats för att representera Sverige.

Storformen har smugit sig på och på söndagen slog den sammansvetsade duon till med en stor seger vid GP-hoppningen i tyska Gross Viegeln. - Det betyder väldigt mycket, just eftersom jag har varit ifrån de här sammanhangen, säger Irma Karlsson

Tvåa, tvåa, tvåa, trea, trea och femma. Med resultat på jämn och hög nivå regerade de tre svenska lagryttarnas dressyrens Nations Cup i Compiégne och vann överlägset efter två dagars tävlande.

Hon fick chansen att återförenas med Crusader Ice. Då tackade Stephanie Holmén för förtroendet med att vinna tvåstjärnig GP i danska Uggerhalne. – Fantastiskt! Väldigt, väldigt bra, säger chefen Lisen Bratt Fredricson.

Mia Svensson lämnar rollen som landslagsledare i distansritt för att fokusera fullt ut på sitt uppdrag som landslagsveterinär. I stället blir det erfarna assisterande landslagsledaren Frida Westlund som kliver fram.

Det slog gnistor om Malin Baryard Johnsson och H&M Indiana på Longines Global Champions Tour i St Tropez. Efter en briljant omhoppning vann de lördagens Grand Prix, en miljon kronor och en plats i superfinalen i Prag.