Nyheter från distrikt

Det tillfälliga tävlingsstoppet i Sverige hävs från och med den 12 april. Det beslutet tog Svenska Ridsportförbundets styrelse på onsdagen. Därmed tillåts tävlingar för yrkesverksamma igen.

Vi bjuder in till ungdomsträff den 28 mars. Som ung har du i ridsporten alla möjligheter att påverka. Ambitionen är att ha unga engagerade i ridsportens alla verksamheter. Unga finns med där besluten fattas, från lokal till central nivå.

Regeringen presenterade på onsdagen ett förslag som kan innebära skärpta restriktioner, men förbereder också förslag på ett nytt system som ska möjliggöra mer träffsäkra regler som kan påverka idrotten.

Mittsvenska Ridsportförbundet bjuder in till föreläsning i tre delar. Föreläsningen riktar sig till dig som arbetar och möter personer med NPF och som vill stärka ditt ledarskap för att kunna inkludera fler i ridsporten.

Årsmöte 2021

(2021-02-03 08:54)
De skärpta restriktionerna ger dessvärre inget utrymme för att ses utanför det digitala forumet. Så därmed hälsar vi er välkomna till vårt digitala årsmöte den 2 mars 2021.

Nu finns det möjlighet att anmäla till Repetitionskurs för överdomare i dressyr. Kursen är digital och genomförs via Microsoft Teams den 27 februari .

Nu är det hög tid att söka projektbidrag! Vi bjuder in personal och förtroendevalda till ett lunchseminarium den 10 februari klockan 12.00-13.00.

AHL - djurhälsolagen

(2021-01-26 14:05)
AHL står för Animal Health Law (Djurhälsolagen), den nya djurhälsoförordning som träder i kraft den 21 april 2021. Svenska Ridsportförbundet har varit med i arbetet kring samordning och remisser i samarbete med HNS och Jordbruksverket

Nu är det dags för den obligatoriska repetitionskursen för banbyggare. I år är den digital och en kurs genomförs av Gävleborgs Ridsportförbund lördagen den 13 februari 2021 klockan 10.00-13.00. Kursledare är Leif Hall.

Föreningskonferens 2021

(2021-01-19 11:47)
Lördagen den 16 januari gick årets föreningskonferens av stapeln. Årets tema tog avstamp i Ridsport 2025s fokusområde "Ridsport på hästens villkor". och handlade om lösdrift.

Utveckla din förening genom Projektstödet. Fokus är verksamhet för ungdomar, ryttarutveckling och ledarutbildning. I år kan föreningar söka stöd som syftar till att att utveckla barn- och ungdomsidrott. Ansökan öppnar den 20 januari.

Med de nationella allmänna råden som gäller från den 14 december 2020 och pandemilagen som trädde i kraft den 10 januari 2021 finns mycket att ta hänsyn till i ridsportens verksamheter, både på ridskolan, på anläggningar och i tävlingsverksamheten.

Ny medlemsförening

(2021-01-05 13:04)
Vi hälsar Höga Kusten Sportryttarförening välkommen till Mittsvenska Ridsportförbundet.

Vi bjuder in verksamhetschefer och förtroendevalda till en digital föreningskonferens. I år kommer vi bland annat få lyssna på en intressant föreläsning med veterinär Per Michanek. Temat är "Ridsport på hästens villkor" och kommer handla om lösdrift.

Julstängt på kansliet

(2020-12-22 09:44)
God jul och Gott nytt år önskar Mittsvenska Ridsportförbundet! Kansliet har julstängt 28-30 december och öppnar igen den 4 januari.