Medlemsutskick lösdriften!

20 AUG 2019 10:58
Medlemsinformation till Bräcke ridklubbs medlemmar.
  • Skapad: 20 AUG 2019 10:58

Hej.

Vi har förstått att det är många som tycker att stalljouren är väldigt betungande vilket vi förstår och tagit till oss.

Vi i styrelsen har suttit tillsammans med Elin och funderat på hur vi skulle kunna lösa detta.

Nu har vi hittat en lösning som många ridklubbar redan har infört, nämligen lösdrift.

Detta innebär att hästarna bor ute dygnet runt, året runt. Det finns dock en del regler från jordbruksverket, som man måste följa, vilket vi har gjort.  för det är inte bara att släppa ut dem i en hage.

När lektionerna var slut i våras så gjorde vi om hagarna så att dem ska fungera för vår lösdrift.

Det vi har gjort är att utöka hagen så att alla ridskolehästarna ska kunna gå tillsammans. Dem måste ha tillgång till vindskydd där dem kan ligga och vila, vilket vi har ordnat till dem.

Vi har även thermobars – det är vattenbaljor med värmeslingor i, vilket gör att hästarna har tillgång till isfritt vatten även när det är som kallast på vintern. Dem dagar hästarna rids så kommer alla hästar att gå in efter lunch så dem kan vila lite extra innan lektionerna börjar.

Hästar är gjorda för att vistas utomhus och beroende på vad det är för ras så tål dem vårt klimat olika bra. Dem hästarna som behöver ett täcke på sig kommer att ha det. Om hästen behöver ett täcke så är det för att den inte sätter lika mycket vinterpäls som de andra.

Vi kommer att göra detta på prov denna vinter, och utvärdera det till sommaren.

Detta innebär då att det inte kommer vara någon stalljour eller stalljoursridning i vinter.

Vi hoppas att detta kommer att fungera bra, och har ni frågor så är ni varmt välkomna att ta kontakt med Elin eller någon i styrelsen.

Bräcke ridklubb.

Epost: Adressen Gömd

Gallo Gällö Timber PMSHandelsbankenEnjoy_group_loggaBräcke Vuklbo2_serviceSjöberg & CoICA