Western riders BRK

Verksamheten är för närvarande vilande.

För frågor eller för att anmäla intresse, kontakta Berit Windelhed på This is a mailto link och/eller 073-0650802.

*************************************************************************
Vad är westernridning?
Ridstilen kommer ursprungligen från USA och utvecklades för att man på ett enkelt sätt kunde kunna arbeta tillsammans med hästen i boskapsskötseln. En bra beskrivning av westernridning är att de övningar man gör motsvarar ett arbetsmoment på en ranch.
I westernridning strävar man efter att skapa en relation mellan häst och människa som bygger på ett ömsesidigt förtroende och vänskap.
Träningen syftar till att få lugna hästar som lyder av fri vilja. Det gäller att se saker ur hästens perspektiv.
Westernridning lämpar sej mycket bra för ridning i skog och fjäll tack vare den friare ridstilen.

Western Riders Club Z bildades 1985 med sitt säte i Jämtland och har idag c:a 80 st. medlemmar.
WRZ har till syfte att verka för westernridningens främjande och utbildning. WRZ håller bl a kurser och ridhusträffar. Varje år arrangeras ett antal tävlingar och clinics i klubbens regi. WRZ är ansluten till förbundet Western Riders Association Sweden ( WRAS) WRZ tillhör WRAS distrikt Nord.

Uppdaterad: 07 JUN 2016 20:07
Skribent: Berit Windelhed